mar 05 2008

Snø og regnkaos i Bergen

Published by at 21:13 under Felles

kl 1353: ring, ring. Linn ringer å lurer på om jeg har sett været på utsiden. Jada sier jeg, det snør….jeg må nok beregne litt ekstra tid når jeg skal hente Magnus i barnehagen, starter kl 1530 istedet for 1600, da har jeg en og halv time på meg :-)

kl 1530: jeg tusler ut for dra hjem og oppdager at det kommet litt mere snø enn jeg hadde fått med meg, det hadde vel kommet en 30 cm…og nå har hadde det begynt å regne, jeg begynner å ane kaos i trafikken.

kl 1551: har akkurat passert en buss som står litt unaturlig i veikanten midt i svingen på avkjøringsveien fra motorveien. Den kommer ikke så langt uten hjelp tenker jeg (senere hører jeg på radioen at de advarer om den bussen, det var ganske mange som har holdt på å kjøre på den)
Køen står stille fra rundkjøringen på tennebekk, ringer Linn og får beskjed om at hun står stille på vei fra Sandsli. Treningen rekker hun aldri, så hun setter nesen mot barnehagen istedet ;-)

Kaos paa veien i Bergen

kl 1604: jeg har fortsatt ikke kommet frem til lyskrysset noen hundre meter fremme, en kollega som står bak meg ringer å spør om det finnes noen alternative veier. Jeg hadde akkurat sjekket vegmeldingene på telefonen sa at det var kaos overalt så det enkleste var nok bare å bli i køen..
Radio1 forteller om kaoset på veien og at 25 store biler (lastebiler, busser) hadde kjørt av veien bare i Bergen. Radioprateren glemmer å nevne at veien jeg skal innpå er stengt litt lengre fremme.

kl 1650: Etter å ha passert et par innsjøer langs veien har jeg kommet frem til avkjørselen Straume bru/Kråkenes. Her står politiet og dirigere trafikken, straume bru er fortsatt stengt pga. bilberging

kl 1707: Over Kråkenes går det litt fortere og vel ut på motor veien ligger jeg faktisk helt opp i 60 km/t…så fort har jeg ikke kjørt enda idag. Så kom jeg frem til Lagunen, og her var det full stopp igjen.

1730: Har kommet meg til den andre rundkjøringen ved Lagunen…og her var det svømmebasseng i rundkjøringen, et begrenser jo farten litt…

ca kl 1800: I dumpa rett før avkjøringen til Sandsli er den største vanndammen jeg hittil har sett idag, kollektivfeltet er faktisk ubrukelig, så derfor må alle bilene inn i det andre feltet. I tillegg står det en bil ca 100 meter etter vanndammen, den har nok fått motoren full av vann.

kl 1830: Endelig hjemme, 3 timer etter at jeg startet. Her venter måking av gårdsplass (hurra :D )


Vis større kart

Bookmark and Share

2 responses so far

  • http://Nei,driverikkemedslikt JI

    Imponerende :)
    Men – det blir nok siste snøen i år tenker jeg.

  • Anne Berit

    Ja, ja, sånn er det i bo i Bergen :( Her i Trondheim har vi også hatt snø og litt kaos, men vi kommer oss frem i løpet av rimelig tid :)